Wie is CBP?

Prof. Dr. Ir. Clem Hiel
Dr. Hiel is afkomstig uit het Waasland en deed ingenieurstudies in Antwerpen, Brussel (VUB), en Virginia Tech (USA). Hij imigreerde naar de Verenigde Staten en werkte gedurende 15 jaar bij de NASA (National Aeronautics & Space Administration) waar hij aan het hoofd stond van het ingenieursbureau. Later richtte hij de firma CSSI op (Composite Support & Solutions Inc.) met specialisatie in spitstechnologie en toepassingen van materialen. Hij is deeltijds hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij cursussen doceert over "Nieuwe Materialen" en "Technologie" van de lucht- en ruimte-vaartindustrie. Hij ontving recent de medaille van het "Institut Royal Des Elites du Travail de Belgique", van Koning Albert II als erkenning voor zijn innovaties.
  • CBP Partner
  • 2008 Charles Pankow award
  • The 2008 OPAL Awards

Mr. Marc Hiel
Is zaakvoerder van "Bakkerij Marc". Marc wou zijn eigen bakkerij proper houden door het spuiten van olieën te elimineren en op die manier aan zijn klanten een superieur gebakken product aan te bieden. Door dit toedoen is hij de drijvende kracht geweest die geleid heeft tot de ontwikkeling van kunstof bakvormen en tot de oprichting van CBP. Marc heeft twintig jaar ervaring in bakprocessen en de hiermee verband houdende technologie.
  • CBP Partner

Prof. Dr. P.M. (Mac) Puckett
Dr. Puckett heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontdekking van nieuwe materialen en hun ontwikkeling en marketing. Het betreft vooral nieuwe kunstoffen en processen voor de fabricatie van composietonderdelen met deze materialen. Hij heeft ervaring als wetenschapper en als manager in materiaalontwikkeling en heeft in deze functies de kans gehad om de wereld rond te reizen en de unieke rol en waarde van kunstoffen te bespreken alsook de unieke rol van deze materialen in betere en gezondere producten voor onze moderne wereld.
  • CBP Partner, General Manager

HISTORIEK


1987
Marc en Berlinda Hiel openen een Bakkerij-Patisserie in Zwijndrecht.(Belgium) Reeds in die periode deed Marc onderzoek om het onderhoud en het reinigen van de bakvormen te verbeteren, teneinde een gezonder eindproduct te bekomen.

1994
Marc en zijn broer Clem, werkzaam als ingenieur bij de NASA, starten onderzoek naar de mogelijkheid om nieuwe kunststoffen te ontwikkelen die konden gebruikt worden in een temperatuurbereik van -40°C tot +250°C, zonder vervorming en met een beter bakresultaat.

1997
Na veelvuldige testen slaagt men erin om een formulering op punt te stellen die aan alle strenge eisen voldoet.

1999
Samen met Mac Pucket, een mondiaal expert op het gebied van kunststoffen, richten de gebroeders Hiel "Clean Baking Products" op.De bedoeling is om te starten met de productie en verkoop van zeer innovatieve bakvormen uit kuntstof.

2000
CBP behaalt het europese certificaat voor voedselveilg materiaal.

2002
CBP behaalt het certificaat van de Food and Drug Administration.

2003
CBP behaalt de prijs van het meest innovatieve en revolutionaire product tijdens de IBA beurs in Düsseldorf.(Germany) Deze erkenning wordt zowel door de professionele wereld als door de artisanale en home bakers ten zeerste gewaardeerd.

2004
Start met de export vanuit België naar Nederland,Frankrijk,Duitsland, Italië en Zweden.

2005
Oprichting van een demo- en researchshop in Zwijndrecht.

2006
Leveringen buiten de EU: Chili, Argentinië en USA. Verdere uitbreiding van het assortiment.

2007
Ontwerpen en implementeren van "Tailor made" oplossingen voor de professionele gebruikers.

Tijdens het afgelopen jaar werd de strategie van CBP opnieuw aangepast aan de gewijzigde
externe factoren.

     * Verdere geografische spreiding binnen Europa

     * Aanwezigheid in de US, door samenwerking met lokale partner.
     
     * Sterke uitbreiding van het assortiment.

     * Versterking van onze positie in de niche-markten van muffin en cupcakes.